Бажане очікування і очевидна перспектива

Свідоме системно-технологічне перешкоджання терористичними угрупуваннями путінських окупаційних військ роботі місії ОБСЄ в окупованих районах Донецької та Луганської областей

Останні зустрічі та контакти на найвищому рівні очільників провідних країн світу щодо ситуації на Сході України, де шостий рік триває агресія путінського режиму РФ проти незалежної держави Україна, на думку низки аналітиків, мали принести певну стабілізацію. Зокрема про це стверджувалося за підсумками перемовин в нормандському форматі в Парижі 10 грудня минулого року.

Однак така перспектива є швидше бажаним очікуванням, ніж очевидною перспективою. Режим Кремля, незалежно від того, хто знаходиться в управлінських баштах імперії московитів, завжди вимірював власну перспективу і вів перемовини з іншими державами лише з позиції сили, яка підсилювалася особистим (з боку керівників) обманом та дипломатичною облудою.

Брутальність, ницість та грубі порушення законодавчих норм, дипломатичного етикету чи правил поведінки у взаємостосунках можна вважати своєрідною «візитівкою» кремлівських діячів та їхніх посіпак. Тому абсолютно логічним виглядає поведінка представників терористичних угруповань Кремля на території Донецької і Луганської областей, які з одного боку виконують всі настанови своїх хазяїв із спецслужб РФ, обстрілюючи позиції українських ЗСУ, а з другого – постійно і грубо принижують представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, метою яких є висвітлення реальної безпекової і гуманітарної ситуації на окупованих РФ територіях.

Подібна поведінка окупантів, ігнорування ними всіх домовленостей, зокрема на рівні президентів країн, залучених до Мінського процесу, ще раз підтверджує, що з боку Кремля ведеться гра на приниження міжнародних інститутів врегулювання небезпечних ситуацій та знищення демократії як цивілізаційного інституту загалом.

Очевидно, що Україні варто посилити роботу з викриття ролі Кремля в керуванні діяльністю незаконних військових формувань в окремих районах Донецької і Луганської областей через надання розширеної інформації (фактів, відеофактів, юридично зафіксованих доказів, зокрема свідчень громадян України тощо) урядам і президентам країн, чиї представники направлені до Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні. Одночасно актуальним є посилення публічного розвінчання на міжнародному рівні створеного путінськими технологами образу псевдореспублік. Така робота потребує, окрім окремого фінансування, вироблення креативних форм подачі матеріалу, дизайнерського оформлення потокової інформації та різнорівневих комунікацій, де ЗМІ і ЗМК мають бути лише частиною такого спілкування-роз’яснення.

Григорій Любовець, Валерій Король (ГО “Центр ККБ”)

(При актуалізації опису комунікаційно-контентних орієнтирів наведеного резонансу використувалася наступна джерельна база:

https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/2848422-okupanti-na-donbasi-pereskodzaut-roboti-sposterigaciv-obse.html

https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/2848591-na-dilanci-rozvedenna-v-zolotomu-bojoviki-vstanovili-kameru-ta-antenu-obse.html)

Be the first to comment on "Бажане очікування і очевидна перспектива"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*