Протидія чи нейтралізація?

Світовий інформаційний простір у ХХІ столітті – як глобальний комунікаційно-контентний вимір – став базовим середовищем уніфіковано-унікальних агресій та масштабних спеціальних операцій в ігрових стилістиках епохи тотального програмування (Programmable Age). Нині там щоденно вирішуються долі країн і мирні перспективи міжнародного співтовариства. Україна у всі періоди свого державницького становлення постійно перебувала під впливом кремлівської пропаганди. Та повною мірою наша держава відчула на собі нищівну силу шаленого інформаційного тиску і ментального нівечення з початком агресивного вторгнення нинішнього політичного режиму РФ на територію незалежної країни.

 

Про те, яким чином в умовах зростаючих гібридно-месіанських агресій та посилення комунікаційно-контентної присутності Кремля в Україні вибудовувати лінії перспективного розвитку і оптимальної опірності, тобто ефективного спротиву, йшлося на засіданні «круглого столу» в Українському інституті безпекових досліджень (УІБД).

До розмови долучилися члени правління УІБД, ГО «Експертно-аналітичний центр з питань публічного управління та адміністрування «КУБ», Інформацйно-консалтингової компанії DefenseExpress, ГО «Центр комунікаційно-контентної безпеки», представники командування Сухопутних військ.

В ході «круглого столу» йшлося про поєднання зусиль представників громадськості та військовиків у процесі активної розбудови якісно нових, сучасних підходів до контентного та комунікаційного забезпечення систем управління та інформаційної протидії, виробленню практичних алгоритмів експертиз і механізмів нейтралізації комунікаційно-контентної присутності, домінуючого впливу агресора на особовий склад безпеково-оборонної сфери та Збройних Сил України зокрема, взаємодії з питань формування нових стандартів взаємовідносин в армійських колективах.

В ході дискусій були напрацьовані конкретні пропозиції щодо активізації окремих аспектів комунікаційно-контентної безпеки ЗСУ та суспільства. Такі зустрічі триватимуть і надалі.

Валерій Скрипнюк

Be the first to comment on "Протидія чи нейтралізація?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*