Як здолати гібридно-месіанські агресії Московії проти України і світу

У просторі PEN Ukraine відбулася дискусія “Про тренди інформаційної протидії Росії” за участі науковців Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Григорія Любовця та Валерія Короля. Модерував зустріч письменник та перекладач Андрій Бондар.

Під час розмови йшлося передусім про гібридно-месіанські агресії з боку нинішньої Московії, які беруть свій початок в історичних глибинах українсько-російського протистояння.

Любов через ненависть і знищення – такий шлях «єднання» з українцями обрали свого часу московити і за віки цей підхід не змінився. Свою «любов» і «рятування», яке набуло форми месіанізму, росіяни привносять скрізь, де, на їх думку, є інтереси Кремля.

Євген Маланюк визначав російський месіанізм абсолютним злом і то «в мірилі світовому». Нині це московитське зло набуло реального світового масштабу. Росія з 2014 року веде агресію проти України, з 2022 ця агресія стала геноцидною, путінські війська воюють в Сирії і Африці. Та найбільшою загрозою з боку путінського режиму є гібридно-месіанські агресії у світі, які проявляються через інформаційно-ментальні впливи на суспільства різних країн – від європейських держав до США та Канади.

Про те, як нейтралізувати ідеологічний концепт комунікаційно-контентної антиукраїнської діяльності в Україні йшлося під час бесіди в просторі PEN Ukraine з представниками ГО «Центр комунікаційної безпеки», науковцями Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Григорієм Любовцем та Валерієм Королем.