Про втрати окупантів, червоні лінії на перемовинах та європейську солідарність

Україна в умовах глобальної гібридної агресії путінської РФ: огляд публічних резонансів (22.03.22)

Висновки:

Двадцять сьома доба дев’ятого року двобою української цивілізації із неоварварством путінства.

117 дітей загинуло, 155 поранено. Водночас 15 тисяч малюків народилося за період війни.

Маємо жорстку статистику характеру бойових дій путінців – 90% обстрілів, які здійснюють терористичні угрупування припадає на цивільні об’єкти. Про це повідомив заступник голови Державної служби з надзвичайних ситуацій України Роман Примуш під час брифінгу в Укрінформі: «Робота ДСНС в умовах війни»,.

Зеленський в зверненні до Бундестагу зауважив німцям: росіяни пишуть на своїй техніці «На Берлін!», бо хочуть піти далі. Подібна аргументація вказує, що ми є форпостом не лише європейської, а й світової цивілізації. І вона може впасти, якщо ми вчасно не отримаємо  партнерську співдію адекватного масштабу і темпу. Слід усвідомити, що сучасні мілітарні дії – це не тижні чи місяці, це години і навіть хвилини.

Кремль намагається приховати реальні втрати своїх військ в Україні, задля чого посилилася законодавча заборона оприлюднювати інформацію про дії ЗС РФ. Роскомнагляд зобов’язав медіа писати про війну з Україною «тільки за офіційними російськими джерелами». Втрати вбитими Кремль компенсує так званими ополченцями з «л/днр», де карально-примусова мобілізація в ОРДЛО відбувається вже серед «призовників» широкого вікового діапазону – від студентів до чоловіків 65+. Цифра безповоротних втрат агресора вже перевищила 15 тисяч осіб.

Головним завданням кадировців залишається гнати «вошивих» солдатів рф назад у бій, коли ті тікають. Тобто, всі дії Москви направлені на збільшення власних втрат різними методами і засобами.

Українське військо бачить навіть у ворогах людей. Тому з полоненими поводяться гуманно. Це дивно для полонених росіян, але це наш шлях визволення всіх народів РФ від путінства. Розправи над військовополоненими і мирними росіянами неприйнятні (Арестович) – це наша цивілізаційна запорука нашої перемоги.

Сьогодні путінці вбили у Харкові 96-річного харків’янина Бориса Романченка, який пережив Бухенвальд та інші нацистські табори в Пенемюнді, Дора та Берген-Бельзені, на Донеччині російськими обстрілами пошкоджені три братські могили Другої світової (Укрінформ) – це все, що треба знати про “денацифікацію” від росіян. Внаслідок російських обстрілів у Торецькій громаді пошкоджено братську могилу воїнів, що полягли у боях із нацистами під час Другої світової війни. На Донеччині вже чотири пам’ятки Другої світової війни постраждали від російських обстрілів, зокрема три братські могили. Про це у Телеграмі повідомив керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко та опублікував фотографії результатів обстрілу братської могили у Торецьку. Це при тому що на сьогодні лише в блокадному Маріуполі кількість жертв серед мирного населення перевищила 3000 за відомостями полку «Азов».

Сьогодні прозвучали серйозні публічні тези-посили Президента України світові, Європі і громадам глолокального українства: Європа має робити все, щоб рф не відчувала себе володарем світу. Лише воююча Україна делегімітизує Путіна, але потрібна термінова співучасть.

Зеленський: Для нас «червона лінія» – втратити суверенітет, який закріплений міжнародними домовленостями не 22 березня чи 24 лютого, а саме 24 серпня 1991 року. Тому путін свідомо ставить умови, на які Україна не може погодитися, адже для рф конвенцій та правил не існує.

Одночасно Верховний Головнокомандувач демонструє рішучість щодо зустрічі з автором агресії-геноциду України: Без зустрічі з Путіним не зрозуміло, на що готова Росія (Зеленський).

І тут вперше з вуст Президента заявляється теза про компроміси щодо НАТО, про систему безпекових гарантій для України та ще й через формат референдуму. В умовах воєнного стану час вимірюється хвилинами і годинами, а референдум – це про мирність та вільний вибір (на окупованих територіях). Тому ця теза досить спірна і потребує уточнення.

Досить точна відповідь Президента на питання про ультиматум путінців щодо Маріуполя, адже це ультиматум не місту чи громаді, це ультиматум Україні, світовому українству і нарешті всій демократичній цивілізації: Україна не зможе виконати ультиматум росії (Зеленський).

Ці та інші контраверсійні тези й посили доби, передусім від керівництва країни, потребують версійно-потокового контентно-комунікаційного супроводу на всіх рівнях суспільно-міжнародної спільноти. Причому не тільки за якістю аргументів та доводів, а й за рівнем відповідного оформлення в адекватну ситуативність максимального комунікаційно-контентного сприйняття і в короткі терміни.

Сучасні наддинаміки протистояння комплексу терористичних агресій потребують розмаїття громадянської участі не тільки ЗСУ, а й повноцінних сили безпеки і оборони, добровольців-легіонерів тощо. Тому маємо втримати публічне українське вербально-мистецьке розмаїття українського контентно-комунікаційного дискурсу. Навіть в умовах війни не можна припускатися цензурування демократичних норм і примушувати до обмеження дій, бо примус може зруйнувати не лише єдність, але й дух.

Не маємо права відступати від стилістики вільних, гідних, відповідальних партнерів за долю і перспективу України, її соборності і незалежності.

Місцеве самоврядування тримається, але загарбники готують «вибори» у захоплених населених пунктах Запорізької області, в Бердянську окупанти-терористи вже легалізували колаборантів із путінських лівих – там з’явився самопроголошений в.о. мера, загарбники відпустили журналістів та видавця М. Кумка (виявився громадянином Ізраїлю), яких затримали сьогодні у Мелітополі, на Харківщині загарбники викрали голову Циркунівської громади, в Енергодарі окупанти утримують віцемера і планують жорстоко розганяти мирний мітинг, викрадені військами рф голопристанці повернулися додому. Це все маркери благання про звільнення.

Потужний виклик має тема озброєнь, зокрема справ в Укроборонпромі на фоні зупинки профільних підприємств в путінській РФ: санкції зупинили єдиний російський танковий завод (Генштаб, Defense Express), керівник Укроборонпрому Гусєв усунув на місяць керівника управління високоточної зброї та боєприпасів концерну, суспільство очікує, яку оцінку отримають насильницькі дії керівників Укроборонпрому щодо очільника КБ «Луч». Навіть в стані війни посадові статуси і лобістсько-лояльна відданість політичних призначенців не мають переважувати справи і конкретні дії в умовах тотального технологічного протистояння із путінством.

Хроніка подій. Потоки фактів поглиблення терору путінськими зайдами та вражаючих ініціатив і перемог на полях боїв та на дипломатичному фронті: США відправляють в Україну радянські системи ППО (The Wall Street Journal), рф готує інформаційне прикриття для застосування хімброї у Сумах і селі Котляреве (МЗС), обстріл ТРЦ у Києві – затримали тіктокера, який виклав відео з технікою ЗСУ, “Вставлю вікна безкоштовно” – диверсанти вигадали нову схему для вивідування інформації, українців попереджають про небезпеку касетних мін, які розкидає ворог, на Луганщині затримали диверсанта, який планував підірвати міст.

Важлива ініціатива: Меджліс закликає влаштувати на півдні країни «рейкову війну».

На Київщині звільнено Макарів, а на Миколаївщині десантники звільнили село від російських загарбників.

Медичний простір протиборства стає жорсткішим і дієвішим, та часто він відсутній в окупованих зонах України. Загарбники обстріляли в Україні 135 лікарень, загинули шестеро медиків.

АЕС як фактор глобального шанатажу поглиблюється: горять ліси в Чорнобильській зоні, фіксують сім осередків займання – дані зі супутників на ранок 22.03.22 р., можливо радіаційний фон підвищується, Президент Франції включився в проблему захисту АЕС України, працівники українських АЕС солідарні із колегами з ЧАЕС та ЗАЕС. Бажано підключити колективи всіх АЕС світу для публічного тиску на політиків своїх країн і створення атмосфери міжнародної нетолерантності по відношенню до ядерних терористів.

Дезінформаційно-фейкові агресії тероризування поповнилися антицивілізаційними діями режиму путінства – російський суд визнав Meta «екстремістською організацією», воєнна цензура в РФ – росіянам заблокували доступ до Euronews, при цьому так званий переговірник-путінець, голова делегації РФ на перемовинах з Україною Мединський порізав свою картку VISA і заявив, що переходить “на Za Мир”.

В комунікаційно-контентний дизайн публічності: «Російський солдате, забирайся з мого дому» –кримські татари почали флешмоб; Україна стала асоційованим членом Європейської федерації національних мовних інституцій; активісти вимагають позбавити звання «народних артистів України» Кіркорова, Баскова, Ані Лорак; у Німеччині започаткували «Мережу охорони культурних цінностей в Україні» тощо.

Центр ККБ

Be the first to comment on "Про втрати окупантів, червоні лінії на перемовинах та європейську солідарність"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*