Блокада міст є публічною формою нагнітання страху в глобальному світі

Україна в умовах глобальної гібридної агресії путінської РФ: огляд публічних резонансів за добу

Висновки:

Двадцять восьма доба дев’ятого року двобою світової української цивілізації із неоварварством кремлівського путінства.

121 вбита дітина та 167 дітей поранених, при цьому практично невідома цифра дітей, захоплених путінцями на тимчасово окупованих територіях.

Українців, які виїхали за межі України з початку російського вторгнення – 3 528 346 осіб (Укрінформ із посиланням на Reuters – такі дані наводить Управління Верховного комісара ООН у справах біженців)

Путінські коридори так званого гуманітарного порятунку в РФ, Білорусь та окупований Крим – це очевидна логістика глобальної торгівлі людьми («Після перетину адмінмежі людей, які потрапили до тимчасово окупованого Криму, примушують стати на так званий облік. При реєстрації в окупаційній “федеральній міграційній службі” рф у Криму співробітники цих окупаційних органів вилучають паспорт громадянина України, а натомість видають так зване свідоцтво “на отримання тимчасового притулку на території рф», – йдеться у Фейсбуці Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим.

Зазначені папери не мають жодної юридичної сили на території України чи інших цивілізованих країн, в тому числі не є документом, що посвідчує особу).

Продовжується геноцидна політика творення манкуртів (викорінення української мови, заперечення української історії та культури, занурення в комунікаційно-контентний простір путінства та фізичне нищення нації на рівні атрибутів, символів, казок, державності. Так тривало протягом восьми років на окупованих територіях Донеччини і Луганщини, так зараз путінці намагаються діяти на тимчасово захоплених територіях. Новації геноцидності кремля: окупаційно-терористичні адміністрації найбільше намагаються взяти в полон саме малих дітей та жінок дітородного віку. Про тих, кого вивезли раніше з Луганщини та Донеччини (2389 осіб), за свідченнями Денисової, нічого не чутно.

Маємо трагічну новацію гуманітарної катастрофи як явище варварської епохи – путінці творитимуть з дітей сучасних яничарів: готуватимуть з хлопчиків, які не знають сімейного дитинства, майбутніх військових імперії, які знатимуть лише вишкіл та муштру.

Ганебна новація по-путінськи щодо військової тактики – це масове системне мародерство на окупованих територіях (Чернігівщина, Херсонщина, Київщина, Сумщина, Харківщина, Донеччина, Луганщина, Запорізька область). Це одночасно фактор тероризування населення і мотивація подальшої агресії власних полчищ.

Блокада міст є, крім фізичного нищення людей і інфраструктури, публічною формою нагнітання страху не лише на окупованих територіях, а й в глобальному світі. Застосовуючи засоби комунікаційно-контентних агресій, путінці намагаються власні злочини приписувати українцям. В окремих випадках, завдячуючи щільності і наддинамічній генеративності подій, ситуацій, міжнародних процесів, така їхня інформаційна тактика може мати успіх.

Путінці практикують публічну демонстрацію власних злочинів в геостратегічних масштабах. Такий досвід вони опрацьовували, зокрема, в Сирії, на черзі – Україна. Так вони створюють арену глобального залякування, хизування жорстокістю і садизмом, що, на їх думку, має створити їм образ «володарів світу». Однак у сучасному цифровому вільному світі така середньовічна тактика вже не діє.

Втім, така поведінка путінського режиму стала можливою завдяки мовчазності світової і, передусім європейської демократії, яка не виявляла адекватної реакції тоді, коли Кремль напав на Грузію (2008), Україну (2014), вторгся до Сирії (2015), відмовився від пріоритету міжнародного права (2016) тощо.

Світ не реагував на прояви новітніх технологій кремлівського тероризму, путінського тоталітарного середовища, яке живиться цивілізацією як родючим деревом, для власного живлення і її ж знищення. Тому путінці і культивують загарбництво як нову маргінальну глобальну економіку.

Цивілізація – як захисна екосистема планети – має квапитися, бо якщо дозволити глобальному гібридному тероризму, який уособлює нинішня РФ, нав’язувати світові свою волю, гуманізм втратить перспективу і планета постане перед загрозою знищення життя.

На рівні керівництва держави розпочалася розмова про напрями та етапи домовленостей щодо припинення вогню, відведення російських військ і початку консультацій про повернення контролю над своєю територією у міжнародно визнаних кордонах. Пошук нових форматів безпеки зараз є одним із пріоритетних завдань влади (прес секретар Президента Никифоров).

В сучасній наддинамічності геостратегічних процесів маємо гідне, спроможне суспільство і достойних партнерів. За цих умов доцільним вважається обов’язкове динамічне (в темпі доби) публічне орієнтування з боку керівництва щодо базової суті онлайн контактів та характеру функціонального спрямування перемовних блоків з представниками путінського режиму.

Варто вказувати на якісний склад групи, що опрацьовує ці вимушені варіації підходів, розкривати сутність пропозицій з українського боку для унеможливлення чергових викривлень і шаленої пропаганди на весь світ, до яких постійно вдаються московити.

В межах доби маємо засвідчувати на весь світ акти тероризму, реальне варварство, яке продукує путінський режим. Маємо постійно акцентувати увагу міжнародної спільноти на тому, чому ми зараз не  маємо спроможностей фізично знищити агресора і потребуємо масштабного партнерства з боку світового співтовариства. При тому, що воно ще не усвідомило єдності власної долі з українською і досі дотує Москву через лазівки в санкціях та незавершеністю самих санкцій.

Хроніка подій. ЗСУ увосьме успішно атакували росіян на аеродромі у Чорнобаївці, ця історія у майбутньому претендує на бестселер. Українські військові взяли в полон підполковника армії рф – на ньому були «трофейні» труси та шкарпетки, що засвідчує якість речей, що використовують українські вояки. Під Миколаєвом страшніше, ніж у Чечні – СБУ перехопила розмови російських військових. ІТ-шники тікають з росії, уже виїхали 50-70 тисяч. У росії генерала, який воював в Україні, відправили під домашній арешт через величезні втрати підлеглих. У росії мобілізують злочинців, боржників та аліментників – розвідка.

Медичний простір протиборства стає жорсткішим і дієвішим та часто він відсутній в окупованих зонах України. На Сумщині загарбники не дають ховати загиблих – очільник ОВА. У Чернігові росіяни ведуть прицільний вогонь по лікарнях – мер. Ворог обстріляв 139 лікарень, 10 треба відбудовувати з нуля – Ляшко. У Маріуполі у підвалі лікарні №4 медики продовжують оперувати пацієнтів – міськрада.

Гуманітарні катастрофи отримують новий аспект: як діяти у разі потрапляння в полон – поради військових та психологів; у Запоріжжі від ворожих обстрілів укривають мішками з піском пам’ятники; по бомбосховищах Сєверодонецька та Лисичанська волонтери розвозять картоплю та м’ясо; українців закликають не поспішати повертатися у покинуті домівки, бо вони можуть бути заміновані та аварійними тощо.

Дезінформаційно-фейкові агресії тероризування поповнилися антицивілізаційними діями режиму путінства по посиленню цензури та каяттями путінських технологів комунікаційно-контентних агресій.

В комунікаційно-контентний дизайн публічності включалися різні засоби та вектори контентної дії: Тихановська закликала білоруських військових здаватися в український полон; музею на Житомирщині передали чотири печатки часів УНР; директор Одеського зоопарку записав пісню про російських офіцерів, що втратили честь; українські митці закликали світ закрити небо над Україною; Європейська асоціація журналістів заявила, що поширюватиме інформацію про Україну; Синод ПЦУ закликав Московський патріархат до канонічного єднання; кількість фігурантів «магістральної» справи про вторгнення рф може сягнути тисячі – Венедіктова.

Центр ККБ

Be the first to comment on "Блокада міст є публічною формою нагнітання страху в глобальному світі"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*