Виконання умов путіна буде капітуляцією демократії перед глобальним гібридним тероризмом

Терор – це тактика, яку застосовувала московія протягом всього періоду свого існування. Недарма світова історіографія вважає саме московію батьківщиною міжнародного тероризму. Тероризм – це стиль існування російської імперії і цей факт варто брати до уваги при будь-яких стосунках з кремлем.

Те, що путінський режим вчиняє чергові терористичні акти проти мирних населених пунктів та української інфраструктури є ще одним підтвердженням терористичної сутності нинішньої російської федерації.

Мета, яку ставить перед собою кремль, зрозуміла – завдяки терору примусити світ рахуватися з москвою та виконувати її забаганки. Однак цей шлях веде до остаточного руйнування системи міжнародної безпеки, яка і так перебуває у колапсі. Якщо міжнародна громада погодиться на виконання умов путіна, це й буде капітуляцією демократії перед глобальним гібридним тероризмом.

Те, що кремль піднімає градус загроз в інформаційному просторі свідчить якраз про зворотне – можливості кремля впливати на ситуацію сильно зменшуються. Підтвердженням цього є рішення путіна не брати участі у саміті БРІКС, а направити туди свого «санчо пансу» лаврова. путін зараз загнаний у капкан всередині країни, тому змушений «пити чай» з пригожиним, якого він за день до того об’явив злочинцем і обіцяв покарати, і в такій самій ситуації він перебуває на міжнародному рівні. Всі його потуги спрямовані на врятування власного життя й режиму, тому він застосовуватиме й надалі жорсткі терористичні дії проти України, демонструючи світу нібито свою непримиренність та велич.

«Зерновий коридор» має всі шанси запрацювати в новому режимі й варіанти його функціонування цілком реальні, наприклад, це маршрут через територіальні води країн НАТО. Тут вирішальну роль міг би відіграти президент Туреччини Р. Ердоган, однак, судячи з його поведінки, своє слово він скаже лише після «торгів», тобто розмови, з путіним. Наскільки Пекін захоче втручатися в ситуацію (під час останнього ракетного удару постраждало збіжжя, яке призначалося для Китаю), побачимо найближчим часом.

Вирішальне слово у прокладенні нового маршруту і забезпеченні його безпеки зараз за НАТО (читай – США).

В цій ситуації несподіваним ударом по єдності європейських партнерів України є звернення п’яти країн – Польщі, Болгарії, Угорщини, Словаччини та Румунії – до Єврокомісії із проханням продовжити заборону на експорт з України окремих видів агропродукції (наразі Єврокомісія це заперечує). Мимоволі ця п’ятірка підігрує москві. Причому, як, наприклад у випадку з Польщею, це звернення є насамперед політичним актом, спрямованим владною партією, на забезпечення результатів виборів восени ц.р., зокрема голосами польських фермерів. На «вістрі» «цього наступу» зараз діє прем’єр Моравецький, який погрожує, якщо Єврокомісія не подовжить заборону, то Польща самостійно “закриє” кордон.

Однак демарш цієї п’ятірки пояснюється ще одним фактором, до якого причетна й Україна. Це так званий «чорний експорт» зерна. Існує низка сумнівних фірм, які скуповують зерно в Україні за готівку і вивозять його за кордон, а допомагають їм у цьому недоброчесні митники. В такому разі держава недоотримує мільярди гривень податків, а натомість має проблеми з партнерами. Очевидно, що поставити заслін на кордоні, тобто навести порядок на митниці, є одним із пріоритетних завдань української влади і всі необхідні інструменти у неї є. Відсутня політична воля, а присутнє бажання окремих посадових осіб збагачуватися навіть під час війни.

Тим часом США заявили про надання Україні нового оборонного пакету, який допоможе захистити порти. Чим швидше це станеться, тим менше шансів у кремля на продовження терористичних ударів по Україні.

Путінська росія не має морального права на існування як суверенна держава – такий висновок прозвучав на Міжнародному форумі експертної мережі Кримської платформи «Бачення майбутнього: експертний погляд», який щойно відбувся у Києві за участі провідних експертів з понад 20 країн світу. Ця теза має стати імперативом міжнародної спільноти, бо з терористами не домовляються, їх знищують.

ГО «Центр ККБ»

 

Be the first to comment on "Виконання умов путіна буде капітуляцією демократії перед глобальним гібридним тероризмом"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*