Як протистояти глобальному гібридному тероризму

У київському просторі PEN Ukraine відбулася дискусія «Глобальний гібридний тероризм як форма знищення світової демократії» за участі науковців Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, представників ГО «Центр комунікаційної безпеки» Григорія Любовця та Валерія Короля. Модерував зустріч письменник та перекладач Андрій Бондар.

“Вже у першій половині нового століття тероризм вийшов за межі акцій окремих груп, набувши статусу державного тероризму. Нині сформувалася вісь світового Зла, представлена терористичними державами – путінською Російською Федерацією, КНДР, Іраном тощо”, – зазначили Григорій Любовець та Валерій Король.

Визначення такому явищу як глобальний гібридний тероризм науковці дали, зокрема у своїй праці « Комунікаційно-контентна безпека: проблематика, підходи, етапи становлення», де вони описали 13 характерних його ознак. ГГТ багатогранний і має здатність швидко змінювати свої ознаки. Тобто, це явище рухливе з позиції фіксації, однак має певні узагальнюючі характеристики, до яких найперше треба віднести формування середовищ тотального цинізму через використання новітніх технологій. Тому наразі у міжнародному законодавстві немає єдиного трактування тероризму, а про його глобальність не йдеться взагалі.

Під час дискусії йшлося про те, що собою являє глобальний гібридний тероризм і які наслідки він матиме для системи світової безпеки.

Be the first to comment on "Як протистояти глобальному гібридному тероризму"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*